ترکیبات بی نظیر چای ماسالا چگونه باعث حفظ سلامتی بدن ما می گردد؟
مقدمه
چای از نوشیدنی های محبوب و پر طرفدار در بین ما ایرانیان است ، اغلب ما برای استراحت نیمروز و یا بعد از صرف غذا و فعالیت روزانه مستمر ، با صرف چای احساس رضایت و احساس کاستن شدن خستگی می کنیم . اما بهتر است بدانیم به غیر چای سیاه و یا چای سبز که معمولا در بین افراد رواج دارد چای ماسلا با خواص بی نظیری که دارد می تواند به سلامتی افراد کمک نماید ، از همین رو قصد داریم در خصوص خواص چای ماسلا و طرز تهیه چای ماسلا در این مقاله بپردازیم .
آشنایی با چای ماسلا :
خاستگاه و ریشه چای ماسالا مربوط به کشور هند و تایلند است در کشور هند در مهمانی ها و مجالس ، چای ماسالا صرف شده و اعتقاد دارند که این چای خاصیت دارویی و درمانی هم دارد لذا در طب سنتی هند و تایلند چای ماسلا به عنوان دارو هم مورد استفاده قرار می گیرد .
طعم خوش و رایحه دلپذیر چای ماسلا باعث تداوم و گسترش مصرف این چای در هند و در سایر مناطق شده است .
ترکیبات اصلی چای ماسالا :
زنجبیل : گیاهی متعلق به جنوب شرقی آسیا می باشد و باعث افزایش سوخت و ساز بدن باعث کاهش وزن و لاغری می شود .
هل : در جنوب شرقی آسیا کشت می شود . بیشتر برای خوشبو و معطر کردن در چای ماسلا استفاده می شود .
دارچین: این گیاه متعلق به مناطقی از هند و چین و سریلانکا است و ترکیبات آن حاوی سینامیک آلدئید و اپیکاتچین که از مهمترین ترکیبات است که بتعث پیشگیری از بیماری آلزایمر می شود .
میخک : یا میخک صدپر نوعی گیاه دارویی با رایحه معطر که بیشتر به عنوان ادوبه از آن استفاده می کنند و خاستگاه آن کشور های اندونزی و هند و پاکستان می باشد از مهمترین خواص آن پیشگیری از سکسکه ، زود انزالی ، ضد التهاب و حساسیت های پوستی و حتی در کاهش قند خون موثر است
فلفل سیاه : از خشک شده ی میوه گیاه فلفل بدست می آید گیاه بومی هند می باشد . در شبه قاره هند به عنوان گیاه دارویی نیز شناخته می شود و در بین کشورهای جنوب شرق آسیا بسیار محبوب است و یکی از ادویه های اصلی غذا های هند و پاکستان است .سرشار از ویتامین k ، آهن ، منیزیم و فیبر است در ترکیبات فلفل سیاه روغنی به نام پیپرین وجود دارد که برای بهبود درد عضلانی موثر است .
چای سیاه :
چای ماسالا و تنظیم قند خون :
زنجبیل و دارچین موجود در ترکیبات چای ماسالا به تنطیم قند خون کمک می کند ، دارچین موجود در چای ماسالا از طریق کننترل و کاهش مقاومت به انسولین سلولی باعث افزایش سوخت و ساز و تنظیم قند خون می شود . و همچنین مطالعات نشان داده زنجبیل موجود در چای ماسالا باعث کاهش قند خون در بیماران دارای دیابت نوع دو می گردد .
اثر چای ماسالا بر سلامتی قلب :
فشار خون از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامتی قلب می باشد از طرفی دارچین ، کنترل کننده فشار خون و کاهنده ی فشار خون بوده و همچنین دارچین موجود در ترکیبات چای ماسالا ، باعث کاهش کلسترول بد خون یا همان LDL و تری گلیسیرید می شود . چای سیاه موجود در چای ماسالا هم کلسترول خون را کم می کند .
اثر چای ماسالا بر لاغری :
چای ماسلا با توجه به ترکیباتی که دارد دارای کالری کمی می باشد و مصرف روزانه آن در میان وعده های غذایی روند لاغری افراد را حفظ می کند البته دارچین موجود در چای ماسالا ، کمک کننده تنظیم قند خون و در نتیجه افزایش متابولیسم و باعث کاهش وزن و یا متعادل نگه داشتن وزن بدن می شود .
فلفل سیاه موجود در چای ماسالا متابولیسم را افزایش داده و می توانید از این طریق هم به وزن ایده آل خود نزدیک شوید ضمنا فیبر موجود در چای ماسالا باعث کاهش اشتها و احساس سیری می گردد که باز هم فاکتوری برای کاهش وزن می باشد یکی از ترکیبات مهم چای ماسلا زنجبیل است ، زنجبیل باعث چربی سوزی و کاهش وزن می شود .
بهبود عملکرد سیستم ایمنی با مصرف چای ماسالا :
چای ماسالا ضد التهاب بوده و بدلیل وجود کافئین در چای سیاه باعث افزایش انرژی بدن می شود و همچنین ترکیب هل و دارچین باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می گردد . چای ماسلا بدلیل دارا بودن املاح معدنی در ترکیبات خود سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و با افزایش گلبول های قرمز و بخصوص گلبول سفید ، سیستم ایمنی بدن را موثر تر می نماید .
خواص ضد سرطانی چای ماسالا :
چای سیاه موجود در ترکیب چای ماسالا حاوی آنتی اکسیدان است که مانع اکسیداسیون و تولید رادیکال های آزاد می گردد رادیکا های آزاد به سلول های سالم آسیب وارد کرده و باعث سرطانی شدن سلول ها می گردد . آنتی اکسیدان ها باعث بی اثر شدن رادیکال های آزاد در بدن می شوند
فلفل سیاه هم مانند چای سیاه در چای ماسلا دارای آنتی اکسیدان فراوانی است و به کاهش وزن کمک کرده و در نتیجه ریسک های ابتلا به سرطان بدلیل اضافه وزن را کاهش می دهد .
اثر چای ماسلا در بهبود بیماری سرماخوردگی :
ضعف سیستم ایمنی ، ریسک ابتلا به بیمارهای تنفسی و سرماخوردگی را افزایش می دهد . ترکیبات میخک و دارچین در چای ماسالا باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می شوند و همچنین میخک خاصیت ضد التهابی هم دارد که به پیشگیری و یا بهبود بیماری سرماخوردگی کمک می کند .
تسکین دردهای قاعده گی با مصرف چای ماسلا :
دارچین و زنجبیل موجود در ترکیبات چای ماسالا بدلیل خواص ضدالتهابی باعث التیام درد عضلانی و قاعدگی می شود .
روش آماده کردن چای ماسلا :
مواد تشکیل دهنده چای ماسالا شامل :
میخک = 3 تا 4 عدد
هل = هشت عدد
فلفل سیاه = یک قاشق چای خوری
دارچین = یک عدد
آب = دو لیوان
زنجبیل = دو قاشق غذا خوری ( رنده یا برش خورده )
چای سیاه = سه قاشق غذا خوری چیا 4 یسته چای کیسه ای
شیر غیر لبنی : یک لیوان شیر نارگیل یا شیر بادام هندی
شیرین کننده : شربت یا نیشکر برای طعم دار کردن
فلفل سیاه ، میخک و دارچین را خرد کرده و به قطعات کوچکتر تبدیل می کنیم . مواد خرد شده را در یک قوری ریخته و آب و زنجبیل را به آن اضافه میکنیم و روی شعله قرار می دهیم تا به جوش آید سپس مقدار شعله را کم کرده تا حدود 65% از آب قوری کاسته ( بخار) شود و چای و شیر غیر لبنی را به قوری اضافه می کنیم و سپس درب قوری را می گذاریم تا چای ماسلا دم بکشد .بعد از حدود 7 دقیقه طعم های ادویه ها آزاد شده و سپس به آن شیرین کننده مورد نظر خودمان را اضافه می کنیم و از یک صافی عبور می هیم و حالا چای ماسالا آماده سرو می باشد .
نظر شما