سیب مقدمه و نماد سلامتی و موثر بر بهبود و درمان بیماری ها می باشد .
مقدمه
مصرف سیب آنقدر اهمیت دارد که آن را مقدمه سلامتی و حتی نماد سلامتی معرفی کرده اند ، سیب با ترکیباتی مغذی که در خود دارد می توان عامل پیشگیری بسیاری از بیماری ها و یا بهبود بیماری ها گردد . در مورد سیب و خواص آن مطالب بسیاری گفتند و نوشته اند سیب سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن و ویتامین های A و C می باشد در این مقاله خلاصه ای از اهمیت مصرف سیب و تاثیر آن بر روی سلامتی افراد صحبت می کنیم .
تاثیر سیب بر روی کاهش کلسترول خون :
فیبر موجود در مواد غذایی موجب کنترل و کاهش کلسترول خون می شود. هر یک عدد میوه سیب دارای 4 گرم فیبر بوده و تاثیر بسزایی و کاهش LDL و کاسترول خون دارند ضمنا پوست سیب حاوی ترکیب فنولی بوده که از رسوب شده کلسترول در دیواره رگها جلوگیری میکند .
بخوانید چگونه سیب از بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند ؟
میزان مولکول استیل کولین در مغز که مهمترین انتقال دهنده ی عصبی است رابطه مستقیمی با قدرت تمرکز و حل مسئله و تقویت حافظه دارد هر چه میزان این مولکول بیشتر باشد قدرت تمرکز و حافظه افراد بیشتر می شود .
مصرف روزانه سیب میزان استیل کولین در مغز را افزایش می دهد .
فیتونوترینت دسته ای دیگر از ترکیبات موجود در سیب هستند که بدلیل خاصیت سم زدایی در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر هستند .
چگونه سیب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ؟
می دانیم که انواع التهاب باعث بروز مشکلات ایمنی بدن می شود . و از ترکیبات میوه سیب ویتامین C است که این ویتامین یکی از مهمترین ویتامین های افزایش سیستم ایمنی بدن شناخته شده است بنابراین با مصرف سیب ، سیستم ایمنی بدن افزایش یافته و خطر ابتلا به بیماری های آنفلوآنزا ، سرماخوردگی و کرونا .. کاهش می باید .
یک ماده شیمیایی دیگری به نام کوئرسِتین در سیب وجود دارد که هم آنتی اکسسدان است و نقش ضد التهابی دارد که کمک کننده سیستم ایمنی می باشد .
تاثیر سیب بر پیشگیری از دیابت :
پایین بودن نمایه گلایسمی سیب ، مصرف این میوه را برای بیماران دیابتی مناسب کرده است ، همچنین فیبری که در ترکیبات میوه سیب وجود دارد، افزایش انسولین در بدن را کاهش داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند . البته رعایت الگوی مصرف مواد غذایی در بیماران دیابتی الزاما باید مطابق رژیم دیابتی طراحی شده نوسط کارشناس تغذیه باشد لذا مصرف سیب هم از این قاعده مستثنی نمی باشد .
رابطه مصرف سیب و کاهش وزن :
در حدود 85% از ترکیبات سیب را آب تشکیل داده است و از طرفی یک عدد میوه سیب متوسط حاوی 4 گرم فیبر است ( فیبر مورد نیاز روزانه خانم ها 25 گرم و فیبر روزانه مورد نیاز آقایان 36 گرم می باشد ). مصرف فیبر شکم پر کن است و احساس گرسنگی کمتری ایجاد می شود و به نوعی اشتهای شما را کنترل کرده و باعث لاغری و کاهش وزن افراد می گردد .البته متخصیصن تغذیه مصرف میوه سیب را بر آب سیب ترجیح می دهند .
تاثیر مصرف سیب بر سلامتی قلب :
یکی از مواردی که باعث مشکلات قلبی عروقی می شود التهاب رگهای خونی می باشد . میوه سیب بدلیل داشتن ترکیبات فلاوونوئيدی از التهاب رگهای بدن پیشگیری می کند و آنتی اکسیدان های موجود در میوه سیب ، کلسترول بد خون را کاهش داده و سلامت سیستم قلبی و عروقی را تضمین می نماید و فیبر موجود سیب مانند تانن و پکتین به بهبود عملکرد قلب و پاکسازی عروق کمک می کند .
تاثیر سیب بر بهبود و پیشگیری از عفونت بدن :
مصرف سیب عفونت های کلیه و مجاری ادراری را بهبود می بخشد همچنین در بهبود عفونت های پوستی موثر است و با توجه به خواص ضد التهاب ، در بهبود التهاب بیماری های برونشیت موثر است و با توجه به ترکیبات حاوی فیبر در بهبود عفونت و التهابات روده موثر است در همه ی این موارد حتما توصیه های پزشکی باید رعایت شود و مصرف سیب فقط کمک کننده به بهبود بیماری می باشد .
خواص سیب بر روی پوست :
از راهکار های موثر در جوان سازی و شاداب نگه داشتن پوست مصرف روزانه میوه سیب می باشد ، سیب حاوی پروتئین های کلاژن و الاستیک بوده و نقش این پروتئین ها استحکام و انعطاف پذیری بافت ها بدن بخصوص بافت پوست می باشد از اینرو مصرف سیب به جوان سازی و شاداب نگهداشتن پوست کمک شایانی می نماید.
خواص سیب قرمز :
برای افراد کم خون و یا افرادی که فقر آهن دارند سیب قرمز مناسب تر است و به درمان بیماری های ریوی ، کلیوی ،یبوست و عفونت ها کمک می کند .
خواص سیب زرد :
سیب های زرد بدلیل نوع رنگ آنها محرک اشتها هستند به بهبود بیماری معده کمک می کند در درمان بیماری های یبوست ، فشار خون و مشکلات تنفسی و ریوی موثر است .
خواص سیب سبز :
رنگ سبز برای آرامش و تمدد اعصاب مفید است ، اگر مشکل زخم معده ، یبوست ، مشکل هضم غذا و مشکلات تفنسی و ریوی دارید مصرف سیب سبز می توان به شما برای بهبود این شرایط کمک نماید .
پیشگیری از سرطان با مصرف روزانه سیب :
ترکیبات آنتی اکسیدان ها یا ضد اکسیدان ها در مواد غذایی ، از اکسیداسیون و آزاد شدن رادیکا های آزاد در بدن جلو کیری می کنند رادیکا های آزاد یکی از عوامل اصلی ابتلابه انواع سرطان ها می باشد ، میوه سیب از آن دسته مواد غذایی است که در ترکیبات خود دارای آنتی اکسیدان زیادی می باشد لذا مصرف روزانه آن برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه می گردد . یادآور می گردد که بسیاری از خواص اشاره شده در میوه سیب در پوست سیب هم یافت می شود لذا توصیه می شود همواره سیب با پوست مصرف گردد .
نظر شما