دیابت درمان قطعی ندارد ولی به راحتی قابل پیشگیری و کنترل است.یکی از مهمترین اقدامات برای این منظور دقت در انتخاب مواد غذایی است
بیماران مبتلا به دیابت دنبال پاسخ این سوال هستند که چه غذایی بخورم که قند خون را بالا نبرد؟یا چه غذاهایی قند خون را بیشتر بالا می برد؟ آیا نوع خام یا پخته مواد غذایی درافزایش قند خون موثر است؟ به عنوان مثال آیا هویج پخته به اندازه هویج خام قند خون را افزایش می دهد؟آیا نوع خرما بر افزایش قند خون موثراست و ..... اگر دنبال یافتن پاسخ این سوالات هستید مطلب زیر را دنبال کنید. برای دادن پاسخ صحیح به این سوالات باید با مفهوم شاخص گلیسمی آشنا شویم.
نمایه گلیسمی شاخصی برای طبقه بندی غذاهای نشاسته ای است.مبنای این طبقه بندی تغییر سطح گلوکز خون پس از مصرف این غذاهاست. غذاهایی که پس از مصرف آنها سطح قند خون افزایش زیادی می یابدنمایه گلیسمیک بالایی دارند و برعکس غذاهایی که پس از مصرف آنها سطح گلوکز خون کمی افزایش می یابد نمایه گلیسمیک پایینی دارند.استفاده از مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین موجب می شود تا احساس سیری بیشتر به طول انجامد که این امر موجب کاهش وزن هم خواهد شد
مواد غذایی که بعد از خوردن آنها قند خون بیشتر افزایش پیدا می کند شامل این غذاها هستند: نان سفید،نان لواش،اکثر شیرینی ها،خربزه،قند و شکر،عسل،آناناس،کشمش ها،هندوانه، سیب زمینی کبابی، پوره سیب زمینی، هویج پخته،غلات پف داده شدهمانند پفک ، بیسکوئیت های گندمی،شیرینی های کره ای، خرمای خشک،کیک،پیتزا،کدو تنبل
مواد غذایی که بعد از خوردن آنها قند خون افزایش کمتری پیدا می کند و باید کمتر مصرف شود شامل این غذاها می باشد: انواع برنج ایرانی و خارجی،موز،نان تافتون، فرنی،بیسکوئیت های حاوی جو،رشته فرنگی،پاپ کورن،چغندر،خرمای تازه،انجیر،بستنی.
مواد غذایی که بعد از خوردن آنها قند خون کمی افزایش پیدا می کند و افراد دیابتی می توانند به اندازه متعادل از آن استفاده کنند شامل این غذاها می باشد: نان سنگگ،نان بربری، بلغور،جو،ماکارونی رژیمی،ذرت،لوبیا،نخودفرنگی،حبوبات و عدس،هویج خام،مرکبات،سبزی . خوردن،زردآلو،هلو،گیلاس،آلو،پرتقال،گلابی،اسفناج،فلفل،پیاز،قارچ،لوبیا سبز،کلم بروکلی،گل کلم،گوجه فرنگی،ماست،شیر،مغزها و قارچ
همانطور که گفتیم رژیم های حاوی مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین علاوه بر تنظیم قند خون بر کاهش وزن نیز موثر است .ما سعی کرده ایم در تنظیم رژیم کاهش وزن از غذاهای با شاخص گلیسمی پایین استفاده کنیم
جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین ، فیبر و چربی به ما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشیم و کالری کمتری مصرف کنیم، که به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود
نظر شما