تغذیه صحیح یکی از عوامل مهم در پیشگیری و کنترل بیماری ها می باشد
اصول تغذیه سالم در پیشگیری و درمان بیماری کووید :
تغذیه صحیح به عنوان یکی از عوامل مهم در پیشگیری و کنترل بیماری ها دارای اهمیت است و می تواند باعث بالابردن مقاومت بدن در مقابل بیماری های مختلف از جمله کووید-۱۹ گردد.در واقع رعایت اصول تغذیه سالم یعنی تعادل و تنوع و استفاده از همه گروه های غذایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری و درمان این بیماری در کنار درمانهای دارویی موثر می باشد.
منابع غذایی مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
انواع گوشت،مرغ ،تخم مرغ،حبوبات، و لبنیات کم چرب منابع خوبی برای تامین پروتیین بدن هستند
انواع ماهی
میوه،سبزی ها و صیفی جات ،مرکبات، کیوی، پیاز و فلفل دلمه ای منابع خوب ویتامین C هستند.
گوشت بوقلمون،غذاهای دریایی،هویج،کدوحلوایی از منابع خوب ویتامین A و پیش سازهای این ویتامین هستند
جوانه ها ، مغزها و دانه های گیاهی منابع خوب روی در بدن هستند
گوشت ها،جگر،سبزیجات با برگ های سبز تیره منابع خوب آهن هستند
نور خورشید و غذاهای دریایی و غذاهای غنی شده از منابع خوب تامین ویتامین دی هستند.
در صورت ابتلا به کرونا رعایت موارد ذیل ضروری است:
نوشیدن مایعات کافی برای رقیق تر شدن ترشحات ریه و حلق و تسکین درد گلو
مصرف غذاهای مایع و رقیق با هضم آسان تر برای تامین انرژی مورد نیاز بدن
استفاده از تعداد وعده های غذایی بیشتر و کم حجم و پر انرژی
مصرف میوه و آب میوه های طبیعی تازه و به صورت روزانه
مصرف سبزی و صیفی جات تازه مانند هویج،کدو حلوایی،پیاز، گوجه فرنگی،و کلم بروکلی به صورت خام و پخته همراه با غذا
استفاده از اب لیمو و آب نارنج تازه همراه با سالاد به صورت روزانه
مصرف نمک یددار تصفیه شده به میزان محدود (یک قاشق چایخوری معادل ۳ گرم) جهت تامین سدیم بدن
محدودیت های غذایی در بیماران مبتلا به کووید -۱۹
با توجه به تب و التهاب در مجاری تنفسی در این بیماری از خوردن مواد غذایی ذیر پرهیز نمایید:
غذاهای چرب و سرخ شده
غذاهای حجیم و سنگین مانند فست فود
ادویه های تند و ترش
ترشی جات
غذاهای خام و نیم پز
قهوه،نسکافه،چای غلیظ،نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی
شیرینی ها و شکلات ها
کله پاچه
مصرف زیاد سیر و زنجبیل
سیر و زنجبیل می توانند به بدن برای مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی مفید باشد ولی شواهدی مبنی بر مصرف ان در پیشگیری و درمان کرونا وجود ندارد و در مصرف آن نباید زیاده روی نمود
جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین ، فیبر و چربی به ما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشیم و کالری کمتری مصرف کنیم، که به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود
جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین ، فیبر و چربی به ما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشیم و کالری کمتری مصرف کنیم، که به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود
نظر شما