پرتقال سرشار از مواد مغذی خاص به ویژه ویتامین C و فولات است
مانند بیشتر میوه ها، پرتقال عمدتاً شامل کربوهیدرات و آب است، پروتئین و چربی بسیار کمی دارد و کالری آن هم نسبتاً کم است. پرتقال منبع خوبی از فیبر است. دریافت فیبر کافی به صورت روزانه برای سلامتی ضروری است و به باکتری های مفید روده برای سالم نگه داشتن سیستم گوارشی کمک می کند.به علاوه، رژیم های غذایی غنی از فیبر فواید متعددی از جمله کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ و چاقی دارد .
پرتقال همچنین سرشار از مواد مغذی خاص به ویژه ویتامین C و فولات است یک پرتقال 140 گرمی 92 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می کند که برای عملکرد سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، جذب آهن ضروری است .فولات یک ویتامین B است که در متابولیسم، رشد جنین و جفت و بسیاری از فرآیندهای مهم دیگر نقش دارد .
پرتقال علاوه بر ویتامین C و فولات، مقادیر کمتری از سایر مواد مغذی از جمله کلسیم، پتاسیم و ویتامین ب۱ دارد که در جدول حقایق تغذیه ای ( جدول ذیل ) آورده شده است .
پرتقال منبع عالی از ترکیبات مختلف گیاهی فعال زیستی است که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی(ضد سرطانی ) دارد. که شامل فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین C می باشد.
مطالعات متعددی نشان داده اند که آب پرتقال چندین عامل خطر بیماری قلبی مانند قند خون، LDL (کلسترول بد) را کاهش می دهد.
همچنین مصرف منظم پرتقال می تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه،دهان،معده و سر و گردن را کاهش دهد.
مصرف روزانه پرتقال برای افراد با فشار خون بالا توصیه می شود و بیماران کلیوی و یا دارای پتاسیم خون بالا محدودیت و یا منع مصرف دارند ( مطابق توصیه پزشک مصرف شود )
تداخلات دارویی با مصرف پرتقال:
داروهایی که می توانند با آب پرتقال، سیب یا گریپ فروت واکنش نشان دهند شامل برخی از آنتی بیوتیک ها، داروهای شیمی درمانی و داروهای کاهنده فشار خون هستند.
به گفته محققان، اگر دارو مصرف میکنید و میخواهید این آب میوهها را بنوشید، باید چهار ساعت از مصرف قرصهایتان فاصله بگیرید سایر داروها دارای تداخل شامل : سیمواستاتین -آتورواستاتین-پروکاردیا- ساندیمون- نئورال فکسوفنادین سیپروفلوکساسین آتنولول سلیپرولول و تالینولول می باشد .
:
آیا خواص آب پرتقال مانند پرتقال است؟
خیر، آب پرتقال نسبت به خود پرتقال در مقادیر یکسان کالری برابر دارد ولی فیبر، پروتیین،ویتامین ، سدیم کمتر و پتاسیم بیشتری دارد .
جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین ، فیبر و چربی به ما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشیم و کالری کمتری مصرف کنیم، که به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود
جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین ، فیبر و چربی به ما کمک می کند که احساس سیری بیشتری داشته باشیم و کالری کمتری مصرف کنیم، که به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود
نظر شما