برای مصرف قرص آهن، باید با عوارض این قرص و بهترین زمان مصرف قرص آهن آشنایی داشته باشید؛ سپس اقدام به مصرف قرص حاوی آهن کنید.
آهن به عنوان یک یون بسیار مهم در بدن ما انسان ها شناخته می شود. وجود آهن برای تنظیم خون رسانی در بافت های مختلف بدن ضروری است. به همین خاطر است که افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن، با مشکل خستگی و بی حالی مواجه می شوند. چون میزان خونرسانی به بافت های مختلف بدن آن ها کاهش پیدا کرده است. قرص آهن به عنوان یک مکمل تغذیه ای ایمن، می تواند در رفع کم خونی ناشی از فقر آهن موثر باشد. افرادی که به هر دلیلی در آزمایش خون خودشان میزان آهن کمی دارند، می توانند اقدام به مصرف قرص و کپسول آهن کنند. اما قبل از اینکه اقدام به مصرف مکمل های حاوی آهن کنید، باید با بهترین زمان مصرف قرص آهن، دلیل مصرف این قرص و عوارض جانبی آن اطلاعات کسب کنید. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا بیشتر با قرص و کپسول آهن آشنا شوید.
اگر خانم باشید، بعید است که تا به حال نام کم خونی و قرص آهن را نشنیده باشید. خانم ها به دلیل شرایط جسمی و عادت های ماهیانه، بیشتر از آقایان در معرض کم خونی هستند. البته کم خونی انواع مختلفی دارد که تنها یکی از رایج ترین آن، کم خونی ناشی از فقر آهن است. این نوع کم خونی می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی از جمله خستگی، بی حسی، بی حالی، سردی دست ها و پاها و بی اشتهایی شود. افرادی که با این علائم مواجه هستند، حتما باید یک آزمایش خون برای چک کردن میزان آهن در خون بدهند. در این صورت می توان متوجه شد که فرد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هست یا خیر.
در صورتی که فرد با مشکل کمبود آهن مواجه باشد، باید حتما از قرص آهن استفاده کند. البته ممکن است بتوان فقر آهن خفیف را با تغذیه مناسب، درمان کرد. اما در اکثر موارد پزشکان توصیه می کنند که افراد دارای کم خونی ناشی از فقر آهن، حداقل 1 دوره از کپسول آهن استفاده کنند. بنابراین، می توان گفت که اصلی ترین دلیل مصرف قرص آهن، درمان کم خونی است.
با این حال، افرادی که در معرض کم خونی ناشی از فقر آهن هستند نیز می توانند از قرص آهن برای پیشگیری از بروز کم خونی جلوگیری کنند. البته میزان مصرف کپسول آهن برای افراد باید مطابق با نظر پزشک باشد. چون زیاده روی در مصرف این قرص می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد.
بهترین زمان مصرف قرص آهن چه موقع است؟ این سوالی است که برای بسیاری از خانم ها و افراد مصرف کننده قرص آهن به وجود می آید. به طور کلی، بهترین زمان مصرف این قرص باید بر اساس شرایط شما تعیین شود. با این حال توصیه می شود که افراد با شکم خالی اقدام به مصرف این قرص کنند. 1 ساعت قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا، بهترین زمان برای مصرف قرص های آهن محسوب می شوند. بنابراین، افراد می توانند هر شب و قبل از خواب یک عدد قرص حاوی آهن را با مقداری آب مصرف کنند.
البته اگر افراد در اثر مصرف قرص یا کپسول آهن دچار مشکلات گوارشی می شوند، لازم است که زمان مصرف قرص آهن خود را به بعد از شام یا ناهار موکول کنند. چون به هر حال هر چقدر شکم خالی تر باشد، احتمال بروز مشکلات گوارشی نیز افزایش پیدا می کند. در نهایت اگر پزشک توصیه خاصی برای مصرف قرص آهن دارد، می توانید با خیالی راحت طبق نظر پزشک پیش بروید. بهترین زمان مصرف قرص آهن، همان زمانی است که پزشک توصیه کرده است.
آهن به عنوان یک ماده مغذی برای بدن شناخته می شود. مصرف آهن نه تنها می تواند از بروز بیماری های مختلف پیشگیری کند، بلکه باعث افزایش سلامت جسمانی نیز خواهد شد. با این حال بسیاری از افراد حتی با مصرف قرص آهن، شاهد اثربخشی زیاد آن نیستند. آهن غیر هم که در حبوبات و مواد مغذی غیر از گوشت وجود دارد، جذب بسیار پایینی نسبت به آهن هم انواع گوشت ها دارد. بنابراین، اگر بخواهید جذب آهن غیر هم و قرص آهن را افزایش دهید، باید به دنبال مصرف مواد دیگر باشید.
برخی از میوه ها و سبزیجاتی که دارای ویتامین سی هستند، می توانند جذب آهن را افزایش دهند. بنابراین، توصیه می شود که به همراه قرص آهن از آبمیوه های ویتامین سی نیز استفاده گردد. در برخی از مدل های قرص آهن ویتامین سی نیز وجود دارد تا جذب آهن در بدن افزایش پیدا کند.
برخی از مواد غذایی خوراکی نیز می توانند جذب آهن را کاهش دهند که بهتر است به همراه قرص یا کپسول آهن مصرف نشوند. به طور مثال چای، قهوه، لبنیات و ... از جمله این مواد غذایی هستند که باید با فاصله از قرص، مصرف گردند.
بسیاری از افرادی که در حال مصرف قرص آهن در دوره های طولانی هستند، نگران عوارض جانبی این قرص هستند. به طور کلی، برای مصرف کپسول آهن حتما باید به پزشک مراجعه کنید. هرگز سرخود و بدون اینکه متوجه میزان دوز مورد نیاز آهن برای خودتان باشید، از قرص آهن استفاده نکنید.
در صورتی که مطابق با نظر پزشک پیش بروید و اقدام به مصرف قرص آهن کنید، احتمال اینکه شاهد عوارض جانبی خاصی باشید، بسیار کم است. با این حال برخی از افراد از یبوست و دل درد ناشی از مصرف کپسول آهن شکایت می کنند که جزء عوارض جانبی رایج آهن است.
هر یک از مواد مغذی موجود در بدن ما انسان ها، فواید بسیار زیادی دارند. کمبود هر کدام از این مواد مغذی، نه تنها می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد؛ بلکه سلامتی ما را نیز به خطر می اندازد. کمبود آهن که باعث بروز کم خونی ناشی از فقر آهن می شود، یکی از مشکلات رایج به ویژه در زنان است. با مصرف قرص آهن از طریق روش های ذکر شده، می توانید این بیماری و علائم آن را کاهش دهید.
نظر شما